Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

2055 ευρώ το πλαφόν για τις συντάξεις των δικαστών!!!

Συνταγματικό κρίθηκε από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το πλαφόν των 2.055 ευρώ, ως ανώτατο όριο αποδοχών για τον υπολογισμό του εφάπαξ των δικαστικών λειτουργών, που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 30 Ιουνίου 2004.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών – και προφανώς μέσα στο πνεύμα της εποχής που επιβάλει μειώσεις παντού το πλαφόν δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας.
Αυτό συμβαίνει καθώς «δεν ενέχει αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση έναντι των ασφαλισμένων του συγκεκριμένου ταμείου, οι οποίοι ανήκοντες στην αυτή κατηγορία και έχοντες τα ίδια χρόνια ασφάλισης εξήλθαν της υπηρεσίας κατά το χρονικό διάστημα, που ίσχυαν οι μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου 2517/1997, που δεν επέβαλαν αντίστοιχο ποσοτικό περιορισμό επί των αποδοχών, που λαμβάνονταν υπ’ όψιν για τον υπολογισμό της παροχής».
Να σημειωθεί ότι οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου αναίρεσαν απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που είχε κρίνει ως αντισυνταγματικό το πλαφόν για τον υπολογισμό του εφάπαξ εκείνων, που έβγαιναν σε σύνταξη. http://www.briefingnews.gr/
Βέβαια, δεν υπολογίζουν τα τριπλάσια επιδόματα..............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου