Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

γιορτή του πατέρα: 12 Ιουνίου 2011

Η γιορτή του πατέρα: Κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιούνη (12 Ιουνίου εφέτος) η ημέρα είναι αφιερωμένη στους πατεράδες. Για να δούμε πώς πρέπει να ευχαριστήσουμε τους πατεράδες της οικογένειάς μας με κάποιον τρόπο, ας επιχειρήσουμε να ρίξουμε μια ματιά στον ρόλο που κατέχουν στην οικογένεια.
goneis - gonis - goneas - πατέρας - πατρότης - πατρότητα ΣΥΓΑΠΑ. Δέστε:
Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται στην Αμερική, κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, για να τιμηθούν ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την αυτήν της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Στις άλλες χώρες ονομάζεται 'Γιορτή του Πατέρα' και γιορτάζεται είτε ως θρησκευτική είτε ως οικογενειακή γιορτή, κυρίως τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη αλλά ακόμα και το Σεπτέμβριο.
Στην Ευρώπη, καθιέρωσαν τη γιορτή οι διαζευγμένοι πατεράδες μέσω του ΣΥΓΑΠΑ από τον Ιδρυτή Νίκο Σπιτάλα, εξ'αιτίας της απαξίωσης του πατέρα από τη δικαιοσύνη, στα διαζύγια. Ετσι, μαζί με όλους τους Ευρωπαίους, γιορτάζουν κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιούνη όταν μάλιστα τα σχολαία είναι ακόμα ανοικτά για να διδάξουν οι δάσκαλοι το ρόλο και τις αξίες του πατέρα στην οικογένεια. Φέτος είναι τη Κυριακή 12 Ιουνίου 2011
DIONYSIOU''XWRISMENOI GONEIS

Powered by mp3skull.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου