Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ 2006

Προς κύριο Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Ανοικτή επιστολή

Θεσσαλονίκη 20 Μαΐου 2006

Θέμα: προστασία της οικογένειας και των παιδιών

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας επισημάναμε πολλές φορές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαζευγμένοι και κυρίως τα παιδιά τους, σε επίπεδο προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, οικονομικό, επαγγελματικό.
Στόχος της Πολιτείας είναι η διασφάλιση της οικογένειας με σωστή ενημέρωση της κοινωνίας επάνω σε θέματα σχέσεων, γάμου, διαζυγίων μέσω σχολών, προγραμμάτων και άλλων τρόπων που εμείς προτείνουμε.
Ο θεσμός του διαμεσολαβητή, του οικογενειακού δικαστή-δικαστηρίου, η αντιμετώπιση των ψυχολογικά κακοποιημένων πατεράδων, τα οικονομικά τους θέματα, οι δικλείδες για δίκαιη και ίση μεταχείριση τους από τα δικαστήρια και την Πολιτεία, είναι μερικά από τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα διότι, τα στοιχεία που κατέχουμε δίνουν εικόνα χώρας με έλλειψη πολιτισμού και Παιδείας.
Δίχως υγειές ανθρώπινο δυναμικό, η χώρα μας πως θα αναπτυχθεί και θα ευδοκιμήσει;
Επιβάλλεται να επιληφθείτε προσωπικά, με τη συνεργασία των επιστημόνων του συλλόγου μας, σε ρυθμίσεις για διατροφές, φορολογικές, θεσμικές, συνταγματικές (άρθρο 21), νομικές και άλλες ρυθμίσεις, που είναι και αίτημα των χιλιάδων μελών του κινήματός μας.
Η διάσπαση του ιερού δεσμού της οικογένειας έχει ως αποτέλεσμα την αποξένωση τέκνων από τον πατέρα διότι το δικαστήριο δεν έχει τη δυνατότητα εφαρμογής της ρύθμισης ελεύθερης επικοινωνίας ή εναλλασσόμενης κατοικίας εφ’όσον δεν είναι θεσμικά και νομικά κατοχειρωμένα. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των δικαστικών αποφάσεων και η παντελής απουσία κοινωνικών υπηρεσιών αλλά και εξειδικευμένων οικογενειακών δικαστηρίων, φέρουν τραγικά αποτελέσματα όπως αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες περιστατικά που έχουμε ως παραδείγματα. Η διάλυση τόσων και τόσων οικογενειών είναι η κυρία αιτία της υπογεννητικότητας, των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας.
Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ αφήνετε στην τύχη τους τρία εκατομμύρια Ελλήνων και έτσι διακυβεύεται ακόμη και το μέλλον της χώρας μας ;
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
ο Πρόεδρος η Γενική Γραμματέας
Νίκος Σπιτάλας Δέσποινα Παπαγιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου