Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Γράμμα μητέρας προς ΣΥΓΑΠΑ - Ιστορία διαζυγίου

Καλημέρα,
Συγχαρητήρια για τον σύλλογό σας. Συγχαρητήρια που υπάρχουν πατέρες που ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, ζητάνε επικοινωνία μαζί τους και «οικογενειακή» ανατροφή.
Σας γράφω..ως μητέρα!
Τι γίνεται όμως με αυτούς που έχουν να πληρώσουν διατροφή για τα παιδιά τους 6 μήνες?
Είμαι ΙΔ και παίρνω μισθό 800€ + κάποια bonus εξαμήνου. Ο πρώην σύζυγός μου ελευθερος επαγγελματίας με 2 αυτοκίνητα, και μια ιδιώκτητη μεζονέτα 160τμ. Τον βλέπω να ποστάρεται στο facebook σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά. Και η απάντηση είναι «δεν έχω να σου δώσω». Παρά την παραπάνω συμπεριφορά του…φυσικά και εξακολουθώ να τον προτρέπω να επικοινωνεί με την τρίχρονη κορούλα μας, μιας και ο ίδιος αποφάσισε από μόνος του να διακόψει την μια μέρα εντός της εβδομάδας που είχαμε συμφωνήσει να την βλέπει. Ποτέ δεν θα σταματήσω να του λέω να την πάρει όποτε θέλει και έχει χρόνο- εκτός συμφωνίας. Το παιδί έχει ανάγκη τον πατέρα και τη μητέρα, ένα συμφωνητικό που όρισε 1-2 μέρες την εβδομάδα επικοινωνία- δεν καλύπτει τα κενα.
Αλλά…..ελάτε στη θέση μου που «ζητιανεύω» από τους γονείς μου και το αφεντικό μου να μου δώσουν χρήματα να πληρώσω τον παιδικό σταθμό, το αέριο κτλ.
Ελέος!!!παιδί μεγαλώνουμε με ανάγκες!!!!!!
Ευχαριστώ!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αγαπητή κυρία, ο Σύλλογός μας κάνει αγώνα για την ευημερία των παιδιών. Ναι μεν χρειάζονται χρήματα αλλά η ψυχική υγεία είναι το σπουδαιότερο αγαθό. Δεν γνωρίζουμε την υπόθεσή σας αλλά υποθέτουμε οτι είστε καλή μητέρα, δεν αποξενώσατε τα παιδιά σας και δεν έχετε ως εκβιασμό επικοινωνίας με τη διατροφή. Δεν γνωρίζουμε τις οικονομικές δυνατότητες των γονέων αλλά και δεν συμμεριζόμαστε την αδιαφορία.
Ο Σύλλογός μας ζητά να υπάρχει δικαίωση και ίση αντιμετώπιση των γονέων και να μη στερούνται τα παιδιά τον γονέα που δεν έχει χρήματα. Εσείς έχετε και γονείς-παπούδες με χρήματα και που βλέπεουν τα εγγόνια τους. Αναλογιστήκατε εάν άλλοι έχουν τα βασικά επιβίωσης?
Η χώρα μας βρίσκεται σ'αυτ΄ή τη κατάσταση επειδή μάθαμε να στηριζόμαστε στα χρήματα και στα υλικά αγαθά ενώ έπρεπε να επενδύσουμε στα παιδιά, στις ανθρώπινες σχέσεις και στην υγειή ψυχολογία της οικογένειας δίχως χρήματα.
Το Κράτος πρέπει να μεριμνά για την πληρωμή των διατροφών με τη μορφή επιδομάτων/βοηθημάτων όπως σε όλες τις χώρες ώστε να μην έρχονται σε αντιδικία οι γονείς εις βάρος του παιδιού.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου