Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Αυτά τα Χριστούγεννα, θέλω ένα δώρο: Το μπαμπά μου!

Αυτά τα Χριστούγεννα, θέλω ένα δώρο: Το μπαμπά μου!

Φέτος εκατομμύρια παιδιά θα περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, χωρίς τις μητέρες τους, τους πατέρες τους, ή τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.
Τα παιδιά των διαζευγμένων χρησιμοποιούνται από τους γονείς τους ως όπλα στον πόλεμο τους και οδηγούνται στην αποξένωση από τον άλλο γονέα τους.
Πέφτουν θύματα της αργής η κακής απόδοσης δικαιοσύνης που τα καθιστά ορφανά από τους γονείς και τους παππούδες τους, οι οποίοι - αν και είναι ακόμα ζωντανοί - έχουν γίνει απρόσιτοι σε αυτά.
Αλλά, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα καλύτερο κόσμο και να φέρουμε την ειρήνη στα παιδιά αυτά !
Ευχηθείτε για αυτά τα αποξενωμένα από τους γονείς τους παιδιά να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, τους πατέρες και τους παππούδες τους αυτά τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος, προσφέροντας την υπογραφή σας.
Προσφέρετε την υπογραφή σας στα παιδιά και ευχηθείτε τους ένα 2012 και με τους δύο γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους !
 
 
 
Προσφέρετε την υπογραφή σας για τα δικαιώματα των παιδιών και των γονέων στην Ευρώπη !
Υπογράψτε την Ευρωπαϊκή Αίτηση !
ΠΡΟΣ
Αξιότιμο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso
Αξιότιμο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Jerzy Buzek
Επιθυμώ να εκφράσω την ανησυχία μου αφότου κατάλαβα από την Έκθεση της Λισσαβόνας, ότι υπάρχουν παιδιά στην Ευρώπη που χωρίζονται από μέλη των
οικογενειών τους για χρόνια, χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς έρευνα για την κατάχρηση αυτή και χωρίς προστασία από τα κράτη.
Επιπλέον, είναι μια μεγάλη έκπληξη για μένα ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται στην Έκθεση της Λισαβόνας, υπάρχουν ορισμένα δικαστήρια στην Ευρώπη, που μεροληπτούν, που αρνούνται τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα υπεράσπισης και ότι υπάρχει δίωξη για λόγους φύλου σε αυτά τα δικαστήρια.
Είμαι συγκλονισμένος, επειδή έχω αντιληφθεί από την Έκθεση της Λισαβόνας, ότι τα κοινοτικά χρήματα που καταβάλλονται από όλους μας, τώρα χρησιμοποιούνται για την καταστρατήγηση της Συνθήκης της Λισαβόνας και του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συμφωνώ με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ορίζει ότι :
• Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα της προστασίας, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του Άρθρου 24
• κανένα παιδί δεν πρέπει να χωρίζεται από την οικογένειά του χωρίς λόγο, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του Άρθρου 24
• γυναίκες και άνδρες είναι ίσοι και όλοι πρέπει να δράσουν και να κινηθούν προς τα εμπρός, με την έννοια της πραγματικής ισότητας, σύμφωνα με το Άρθρο 23
• όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε μια δίκαιη και αμερόληπτη δίκη, όπως τονίζεται στο άρθρο 47
• κανείς δεν μπορεί να υφίσταται διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, προβλημάτων εκ γενετής, της θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων, όπως αναφέρεται στο άρθρο 21.
Επομένως, ζητώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ερευνήσουν δεόντως τα ζητήματα που τέθηκαν στην Έκθεση της Λισαβόνας και να ενεργήσουν αναλόγως για να εξασφαλιστεί ο σεβασμός της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Η Έκθεση της Λισσαβόνας εύχεται στα παιδιά Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος και με τους δύο γονείς, και με τους παππούδες και γιαγιάδες
Η Έκθεση της Λισσαβόνας είναι μέλος της
Πλατφόρμας για τους Ευρωπαίους Πατέρες
(Platform for European Fathers)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου