Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Επιμέλεια & επικοινωνία παιδιού γονέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ,ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

To δικαίωμα επικοινωνίας του γονέα που δεν διαμένει με το τέκνο είναι προσωποπαγές, ανεπίδεκτο παραιτήσεως ή μεταβιβάσεως και δεν μπορεί να αποκλεισθεί με δικαστική απόφαση (παρά μόνον εάν η ανάγκη προστασίας του τέκνου το επιβάλλει, π.χ. φρενοβλαβής γονέας), αλλά να ρυθμισθεί η άσκησή του. Αν το επιβάλλει το συμφέρον του τέκνου και συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι αποτροπής ενεργειών ασυμβίβαστων με την άσκηση της επικοινωνίας (π.χ. όταν υπάρχει κίνδυνος απαγωγής του παιδιού από τον ασκούντα την επικοινωνία γονέα), είναι δυνατόν, με δικαστική απόφαση, να περιορισθεί το δικαίωμα επικοινωνίας (με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του τέκνου), οι δε περιορισμοί να αναφέρονται στον τόπο επικοινωνίας, τον χρόνο της, την παρουσία τρίτων προσώπων κατά την διάρκειά της κ.α (π.χ. παράδοση - παραλαβή τέκνου μέσω τρίτου προσώπου λόγω οξυμμένων σχέσεων των γονέων του (ΑΠ 169/82 ΕΕΝ 50, 109).
Η ζήλεια της μάνας για την υπέρμετρα αγάπη παιδιού-πατέρα οδηγεί σε παραλογισμούς και ψευδείς κατηγορίες που οδηγούν στο PAS. Αυτό αποτελεί κακή άσκηση γονικής μέριμνας (αρ.1532).

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι Αυστριακοί μπαμπάδες, οργανώθηκαν πολιτικά

http://maennerpartei.at/en/content/austrian-platform-members-join-platform-european-fathers
Members of the Austrian Fathers Platform joined the Platform of European Fathers this week. In a European and Austrian Platform meeting in Salzburg hosted by Kindergefühle, all Austrian Platform members submitted their application to the PEF secretariat. From left to right: Hannes Hausbichler (Papa gibt Gas, Austria), Richard Maier (Kindergefühle, Austria), Peter Tromp (PEF secretary and Vader Kennis Centrum, Holland), Andre Müller (Verantwortungsvoll erziehende Väter, Switzerland), Oliver Peter Hoffmann (Austrian Fathers Platform speaker and Männerpartei) and Guido Löhlein (Väter ohne Rechte).

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Μάνα κουράγιο (θεατρικό έργο)


Μάνα κουράγιο, αντί: Πατέρα κουράγιο. 
Γιατί δεν αναφέρουν οτι το πρόβλημα είναι στη ρίζα: Το παιδί δεν είχε πατρικό πρότυπο.......
Πρόκειται για το δράμα μιας μητέρας που προσπαθεί να ξεπεράσει τον πόνο και τις ενοχές της, όταν ο έφηβος γιος της, σε μια έξαρση τρέλας, σκοτώνει συμμαθητές και συμμαθήτριές του. Ρόλο που ερμηνεύει η Τίλντα Σουίντον. Συνάντησα την 41χρονη Ράμσεϊ στις Κάνες, όπου είχε προβληθεί η ταινία της. Γεμάτη ενθουσιασμό, με προφορά λαϊκή, μου μίλησε για το τόσο ενδιαφέρον θέμα της ταινίας της.
- Κάνατε κάποιες έρευνες πριν γυρίσετε ένα φιλμ με ήρωα ένα ιδιαίτερο παιδί στην εφηβεία;
«Μίλησα με ψυχολόγους, ανθρώπους που ασχολούνται με ψυχοπαθείς και ιδιαίτερα με ειδικούς για παιδιά με διεστραμμένη συμπεριφορά. Είναι, όπως έμαθα, δύσκολο να θεραπευτούν. Καμιά φορά δείχνουν σημεία καλυτέρευσης και, μπορεί ύστερα από δυο-τρία χρόνια να επιστρέψουν πίσω στο ίδιο σημείο και να είναι επικίνδυνοι. Χρησιμοποιούν πολλά φάρμακα στην Αμερική. Πολλές φορές τους πνίγουν στο βάλιουμ. Παραμένουν όμως πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί ακόμη και τα φυσιολογικά παιδιά συμπεριφέρονται ορισμένες φορές περίεργα».
- Μπορούσε το παιδί να σωθεί αν είχε μιαν άλλη, πιο ζεστή, μητέρα;
«Ισως. Προσπάθησε κάπως κι αυτή αλλά δεν προχώρησε αρκετά».
Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ ολόκληρα χρόνια για να μπορέσει η σκοτσέζα, από εργατική τάξη, σκηνοθέτρια Λιν Ράμσεϊ να γυρίσει τη νέα ταινία της, «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν».
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/11/2011&id=323274

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πανούργα μητέρα, δήλωνε τα παιδιά της ανάπηρα για να παίρνει τα επιδόματα

Πανούργα μητέρα, δήλωνε τα παιδιά της ανάπηρα για να παίρνει τα επιδόματα
Η μητέρα έξι παιδιών Marie Barber, 29, είπε ψέματα και δήλωσε ότι τέσσερα από τα έξι παιδιά της ήταν ανάπηρα προκειμένου να πάρει περισσότερα λεφτά από το κράτος. Το κίνητρο πίσω από αυτή την πράξη ήταν να πάρει βοήθεια από το κράτος αξίας 45.000 λιρών. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα παιδιά αυτά ηλικίας από έξι μηνών μέχρι οκτώ χρονών έπασχαν από πολύ σοβαρές αρρώστιες ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Η Barber είχε μάθει τρόπους να εξαπατάει το κράτος για λεφτά από το 2007. Το δικαστήριο του Manchester έμαθε μάλιστα ότι ο σύζυγος της, που από τη στιγμή που μαθεύτηκε το περιστατικό αυτό προχώρησε σε διαζύγιο, έβγαζε 23.000 λίρες τον χρόνο
Πέρα από τη παρουσίαση των παιδιών της ως ανάπηρα δήλωνε ότι ο μισθός του συζύγου της ήταν μισός από ότι ήταν στην πραγματικότητα. Η Barber δήλωσε ένοχη και καταδικάστηκε σε 52 εβδομάδες φυλακής, το οποίο έχει ανασταλεί για δύο χρόνια.
Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/11/blog-post_5514.html#ixzz1coalNQbK
Στην Ελλάδα όμως, πανούργα μητέρα δήλωνε οτι ο μπαμπάς δεν δίνει διατροφή (ψευδώς) για να παίρνει επιδόματα. Μάλιστα, ήταν τόσο πανούργα (Αρζόγλου Καλλιόπη) που ωθούμενη από τον απατεώνα δικηγόρο της (Βουρουτζή Χρυσάφη), δήλωσε σε δικαστήριο οτι ο μπαμπάς κερδίζει πολλά, οτι παρενοχλεί τα παιδιά του και οτι είναι ψυχοπαθής. Για όλα τα παραπάνω τιμωρήθηκε τελεσίδικα από το δικαστήριο με 4000 ευρώ πρόστιμο, με 6 μήνες φυλάκιση αλλά ακόμα δεν της αφαίρεσαν την επιμέλεια των παιδιών.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=412900&cid=122